Sivut

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

KYTTÄ.--111.

- Me ollaan täällä pelkästään duunissa. Kenelläkään ei ole asetta. Nämäpä gorillat olisikin hiljaisia poikia, jos meillä olisi ase, eräs asentajista sanoi.
Samalla hetkellä kuului kohina kuin armeija olisi lähestynyt. Kohta ilmestyi ovelle Oksa, takana oli suuri joukko poliiseja.
- Parempi myöhään... Josko silloinkaan? Irvailin, jotain sanoakseni.
- Meillä oli monenlaista vastusta. Varmaankin myöhästyttiin. Oksa vilkaisi kelloa. - Ai saatana, vartin yli. Kiimala per..
- Anna olla. Homma hoidossa. Pistäkääs kihlat kavereille. Jokaiselle! Varsinkin verinen mies vaatii paksut raudat. Kytälläkin on sen kanssa vielä kana kynimättä. Viekää pian koko porukka pois silmistäni.
Homma oli hoitunut aivan kuin tanssi. Hyvin suunniteltu on puoli voittoa, vai mitenkäs se meni?
Tuntui pirun hyvälle! Hyvin suunniteltu onkin jo melkein tehty!
***
Jutun oikeuskäsittely kesti kauan. Rotalla oli maan parhaat asianajajat remmissä, mutta minulla oli seikkaperäinen todistusaineisto, jota ei voinut kalleinkaan asianajaja murtaa.
Rotta, sai liiketoimistaan ja yllytyksestä neljään murhaan, rankimman jälkeen.
Entinen kaverini, Iiro, tuomittiin, kolmesta murhasta elinkautiseen. Sillä kuulustelussa, joissa minäkin olin mukana, selvisi, että Iiro-poikahan se oli joka heilutti Moraa Metkun ja Luigin lapaluiden välimaastossa.
Iiro oli sekin, joka heilutti hiekkapussia Herkon korvallisella.
Iiro oli ollut samana iltana etsimässä miljoonia, Rotan käskystä.
Kassakaapin olemassaolon Iiro oli havainnut kun oli seurannut minua, toisella reissullani. Luigi kuitenkin oli jo vienyt rahat jemmaan,
Rotta oli arvannut, että miljoonat löytyvät vain Kytän avulla. Niin Iiro solutettiin vanhan kaveruuden avulla minulle muka salaa töihin. Homma oli liian helppo!
Vanha kettupa ei syö myrkkyä. Ja joka alkaa Kytän kanssa pelaamaan saa varautua katkeraan tappioon.
Seuranneissa laajoissa talousrikostutkimuksissa, Rotta joutui kymmenien miljoonien korvauksiin. Kaikki vääryydellä keploteltu omaisuus takavarikoitiin. Rotan tarina oli lopussa. Samoin kuin Iironkin. Se olikin oikein!
Media ylisti Kiimalaa, ja sen tehokasta koneistoa. Herkkoapa ei mainittu, edes sivulauseessa. Ei se mitään. Enpä tykkää pällistellä lehtien etusivuilla, kuin joku puolijauhoinen blondi.
Kiimala maksoi reilusti menestyksen huumassa. Satanen oli pikkuraha.

Ei kommentteja: