Sivut

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

KYTTÄ 104.


- Maanantai-iltana kello 20.00... Toivotaan oikeaa kevätmyrskyä - ainakin sadetta. Myrskyllä ei kukaan kiinnitä ylimääräisiin kolahduksiin mitään huomiota.
- Ihanko sinä olet tosissasi? Epäilin tuossa, että ne on Herkon leveilyä.
- Jumaliste Kiimala! Minä olen kohta kolme kuukautta tehnyt hiki hatussa duunia. Ajellut tuhansia kilometrejä maanteitä ja katuja. Lepoa eipä ole ollut yölläkään. Monta kertaa on henki ollut katkolla. Sinä saatanan virkamies irvailet, onko Herkko tosissaan. Jumaliste jo ottaa syvältä.
- Rauhotuhan nyt! Se on uskottavuus on melko heikoissa, Herkko kun tahtoo puhua enemmän kuin saa aikaan.
- Kato sinä Kiimala hanuriin. Illalla näet onko olleet puheet liian leveitä. Onko sinulla tarpeeksi tyhjää putkatilaa? Lähelle kymmenen vierasta on tulossa.
- Niin paljon? Onko kaikki miehiä?
- Kylläpä ne on. Sopivat yhteismajoitukseen oikein hyvin. Joo, vielä erikoistehtävä parin konstan kontolle. Sinä tiedät kaupungin meno-mestan, "Linnunpesä-pubin"?
- En pubeja harrasta, mutta tiedän paikan. Sanovat että siellä on kovat menot.
- Voi olla! Olen vain enimmäkseen työtehtävissä vieraillut. Joo, sinne sinun pitää panna asialle pari kovaa konstaa. Liekös sinulla sellaisia?
- Minun porukka osaa kyllä tehtävänsä.
- Siellä pitää pystyä myös ampumaan.
- Kyllä niillä aseet on jokaisella!
- Tietenkin, mutta onko myös rohkeutta laukaista ase kohti ihmistä. Vastassa on sellasta porukkaa, että eivät kainostele. Ase puhuu jo väärästä sanasta.
- Olisiko Suvela sopiva toiseksi?
- Siinä voisi olla munaa! Kova nainen.
- Pollari on kanssa armoton mimmi.
- Sekö kurvikas?
- Sepä juuri! Löytyy luonnetta, tehtävään, kuin tehtävään.
- Sinäpäs se väkesi tiedät. Tehtävänä olisi
pubista pidättää siellä jokainen ilta juhliva Rotta. Pidätyksen on tapahduttava tasan kello 20.00, eikä tehtävä saa epäonnistua. Korostan Rotan turvamiehillä on aseet herkässä.
- Entäpä Rotta itse?

Ei kommentteja: