Sivut

maanantai 5. maaliskuuta 2018

KYTTÄ--102


- Ei mitään sellaista. Puhaltaja ja Kurottaja olivat kumpikin Metkun likaisentyöntekijöitä. Toimittivat varastettuja loistoautoja itärajalle. Sitten kun Metku oli tapettu Rotta osti konkussiin ajetut liiketoiminnat itselleen. Ainoastaan Metkun loistolukaali säilyi rouva Metkulla. Osakehuoneisto Kouholassa
meni myös kaupassa. Siinä asui Metkun rakas Luigi. Luigi sai häädön ja muutti tänne Nakulaan.Erinäisten tutkimusten ja tiedustelujen avulla sain paikan selville. Värväsinkin Iiro Muonion muka avustajakseni. Ajattelin saavani näin vahvistusta teorioilleni. Iiro-poika sukelsi rysään arvelematta.
- Hienoa työskentelyä Kyttä. Jatkahan!
- Joo, tekaistun syyn takia tein seuraavana iltana vierailun Herra Luigille. Iiro oli mukana. Olin liiotellen kertonut Iirolle, että Luigi oli Metkun rakastaja. Vihjaisin myöskin suuresta rahapotista joka olisi Luigin takana suurina seteleinä. Seuraavana yönä Luigi olikin vainaa. Sievä Moran reikä selässään, sama kuin oli ollut Metkullakin. Iiro oli penkonut huoneiston joka puolelta. Saiko rahoja? Siitä minulla ei ole tietoa. Vielä varmemmaksi vakuudeksi sain Iiron rysänpäälta kiinni. Olin menossa Puhaltajan juttusille. Olisin kehoittanut miestä karistamaan paikkakunnan pölyjä saappaistaan. Mutta tulin liian myöhään. Murhaaja oli jo paikalla. Kuitenkin murhaajasta on monta kuvaa ja miehestä ei voi erehtyä.
- Helvetti! Kyttä sä olet tosi Kyttä!
- Tietysti paras, mutta sitähän ei toki kukaan ole tehnytkään kyseenalaiseksi. Nyt tarvittaisiin tosi miehiä? Löytyykö sinulla. Minun valtuudet ei taida riittää pidätykseen.
- On minulla jämäköitä naisia. Konstaapelit Pollari, Suvela ja Käppi. Siinä on, näin meidän kesken, sellainen kolmikko, että kova pitää karjun olla, joka ne pehmittää.
- Ei kolme riitä. Se on koko jengi otettava kerralla talteen. Siellä on kovia miehiä. Koneaseitakin riittävästi. Piiritys ja yllätys, ovat ainoa mahdollisuus.
- Kyllä meilläkin on moneen lähtöön...
- Pakoon lähtijöitä taitaa löytyä?
***
Olin tarkoin seurannut Rotakoffin Autoliikkeen rutiineita... Rotta oli vasta uudistanut liikkeensä kyltin sekä pitänyt komeat avajaisetkin.
Nyt oli palattu normaaliin päiväjärjestykseen. Normaali autokauppa pyöri klo 8-16. Hämäräpuoli astui remmiin klo 17.00.

Ei kommentteja: