Sivut

lauantai 3. maaliskuuta 2018

KYTTÄ--100


Tilasin jokaiselle pizzan, ja istuimme pöytään odottamaan.
- No, mitäs etsivät ovat viimeaikoina touhunneet?
- Eipä ihmeitä. Koulukin loppuu pian. Alkaa kesäloma. Nyt pitää hiukan pingottaa, että saa siirron seuraavalle luokalle. Sitten aletaan-kin tosissaan kyttäämään.
- Pojat! Oisi parempi kun pistätte tarmonne urheiluun ja muuhun mielekkääseen liikuntaan. Kaupungissa on nyt kamalan pahoja miehiä. Nyt pitää pysyä poissa niiden tieltä. Nyt on viisi ihmistä saanut surmansa. Tekin voitte olla suuressa vaarassa. Ne roistothan eivät kaihda mitään.
Pojat kuuntelivat totisina, mutta olivat ihan hiljaa. Mietin mitä keksisin saarnan vastapainoksi.
Vedin rahalompakon esiin. Minulla oli vielä Kiimalan piikki auki. Eihän ollut niin kympin päälle.
Saalistin lompakosta kaksi viisikymppistä. Ojensin kummallekin pojalle oman setelin.
- Tämä on nyt tässä jutussa teille lopputili. Keskittykää nyt muuhun kuin rosvojen kyttäykseen. On pitkälti teidän ansiota, että olen näin pitkällä tutkimuksissa. Tämä raha on pieni kannustus välttämään näpistelyä. Kaupan tavarat ovat toisen niin kauan kuin ne maksetaan.
Saarnasin pojille elämänohjeita kunnes pizzat olivat valmiit. Luulen, että ohjeet osuivat hyvään kasvualustaan. Minä, Herkko Kyttä, jos kuka, tiesin mitä elämä on rikollisena.
Syötyämme passitin pojat kotiinsa toivotellen hyvää todistusta ja hauskaa kesää!
Kello oli vain muutamia minuutteja vaille 17.00. Kiimala varmaan odotti mutta se tekisi hyvää miehelle joka oli aina myöhässä. Siksipä päätin käydä vielä kertaalleen tapahtumat läpi. Rahojen löytymistä en tietystikään paljastaisi.
***
Kiimala istui hermostuneen sekä kiukkuisen näköisenä pöytänsä takana. Eihän Kiimala olisi ollut oma itsensä, jos ei olisi aloittanut mesomaan:
- Kyttäkö ei ole vieläkään sisäistänyt sitä että se olen minä jota odotellaan. Olet puoli tuntia sovitusta jäljessä.
- Älä rupea pelamaan pelejäsi. Saatana minä tulen ja menen niin kuin haluan. Jos olet jotenkin pettynyt töihini, niin voidaanhan toki purkaa sopimus, sanoin taas - härnätäkseni.
- Älähän nyt turhasta... Tässä ovat hermot niin tiukalla. Raatoa on nurkat täynnään, eikä syyllisestä, syyllisistä ole tietoakaan.
- Heitä huolesi Herkolle. Herkko-setä kyllä tietää jo tarkalleen miten asiat ovat muodostuneet. Eräitä arvauksia ja tulkintoja selvitys sisältää.
(jat)

Ei kommentteja: