Sivut

perjantai 12. tammikuuta 2018

KYTTÄ--51

Puhaltajan seurana tuntui olevan Kurottaja. Tunsin puhekaverin naismaisen kimeästä äänestä. Puhaltajan matalampi puhe kuului, vain osittain, mutta Kurottajan heleät äänet kuului selvinä.
Konnat tuntuivat puhuvan naisista. Kuinkapa muutenkaan. Kurottaja kehuskeli panneen kahta naista melkeinpä sarjatyönä. Puhaltaja tuntui asettavan puheen kyseenalaiseksi.
- Saat olla varma, että oli hyvää tarjolla. Kuten tietänet, Metkun muija on aisan perään. Liikkeenkonttorilla oltiin kahdestaan. Kuinka ollakkaan, jopahan sille tuli metkut mieleen. Minä, joka olen tämmöinen soukkapoika olinkin ahtaan paikan edessä. Tuli mieleen, että nauramaan se alkaa. Niinpäs jätinkin väliin koko homman.
Hiipien etenin seinän vierustaa lähemmäksi puheenlähdettä. Nyt alkoi kuulua jo Puhaltajankin sanat selvinä. Tympäisi kuunnella vekkuleiden naisjuttuja. Tiesinhän, että ne olivat täysin keksittyjä. Todellinen panomies ei huutele. Sen ei tarvitse. Puhun kokemuksesta.
Sittenpä äkkiä mielenkiintoni heräsi. Rotta sana valpastutti minut huippuunsa.
- Oletko sinä Rottaa nähnyt? Jos pirulainen tuntee sinut?
- Sepähän minua hirvittää. Saatanan ropelikaula. Vitun jyrsijä, pitikin juuri tänne tulla. Olen pysytellyt piilossa. Sillä Rotalla näyttää olevan ne samat gorillat vahteina, kuin oli siellä Nesteellä. Ovat näköjään vieläkin kimpassa.
- Missä olet nähnyt?
- Olin tarkoituksella pubin seudulla katselemassa. Kato, kaverilta kuulin että se pirun penikka on tunkeutunut näihin maisemiin. Varmaan alkoi käydä vaikeaksi Hatussa? Siellähän
olikin pätevä poliisi. Täällä Nakulassa ei ole poliisista haittaa. Mutta se saatanan Kyttä on niin terävä kaveri, että se katsoo kyllä mitä Rotta on syönyt.
- Ja vitut! Minusta Kyttä on pelkkä isopaska! Typerä mahtailija. Vaikka olen kapea poika, niin isku on naseva. Siinä ei Kyttä ehdikään, kuin nytkähtää. Meikäläinen konsa antaa nyrkin puhua.
- Heh! Sinähän et tunne Kyttää. Se on kuule paljon kovempi kuin Rotta. Jopa Rotan kanssa, sinulla meni paskat housuun. Helppoahan se on pullistella täällä kun Kyttä ei ole paikalla.
Enpä enää malttanut kuunnella salassa. Sellainen on pelokkaan miehen tavaramerkki. Reilumeininki. Menipä asiat sitten syteen taikka saveen.

Ei kommentteja: