Sivut

tiistai 9. tammikuuta 2018

KYTTÄ-48

Varmaankin duunini jatkuisi myöhemmin niissä samoissa merkeissä, kunhan tämä isompi kala on vedetty rannalle.
Huomasin heti, että jotain erilaista paikan ilmapiirissä oli. Siellä oli kuin jokin pelko olisi vallannut koko paikan.
Jo parkkipaikalle tullessani olin huomannut pitkän limusiinin. Sehän toki olikin erimaata kuin tavan Toyotat.
Limusiini oli suuri kuin Ruotsinlautta. Sen valkeana hohtavat kyljet aivan häikäisivät...
Virkapukuinen kuljettaja istui autossa. Oli kait raukka viluissaan. Tahi enpähän tietänyt jos autossa oli vaikka erikoislämmittimet.
Miksipä moisella asialla päätäni vaivaisin? Aivoni ovat luotu ratkaisemaan vaikeita matemaattisia yhtälöitä, ja älyllistä kapasiteettia vaativaa problematiikkaa.
Kerran olen jopa hurahtanut Mensan palikkatesteihin. Ne menivät kuitenkin täysin sekaisin Herkon käsittelyssä. Senpä jälkeen olen-kin antanut testit tyhmien yksinoikeudeksi.
Nyt luontainen vaatimattomuuteni pääsi het-keksi omille teilleen. Mutta palatkaamme nor- maalin käyttäytymisen pariin.
Pubiin tullessani huomasin heti mahdollisen Rotan. Hän oli kovin sliipatun näköinen. Kasvonpiirteet olivat kovasti, itäiseen suuntaan viittaavat.
Mustatukka oli kammattu tiukasti ihan päänmyötäisesti. Ohuet mustat viikset koristivat, kapean ja terävän nenän alustaa.
Silmissään miehellä oli pistävänovela ilme. Melkein kuin Rasputinillä. Mieleeni tuli. Tosin enpä kyseistä herraa sen kummemmin tunne, mutta olenhan sen hahmon nähnyt galleriassa.
Rotta oli selvästi ykkönen, seurueensa pöydässä. Toiset tahtoivat häntä palvoa ja olla hänelle mieliksi.
Kaksi tukevan näköistä kaveria istui naapuripöydässä. Hepä olivat ne toverit Nesteellä. Tunsin kyllä Puhaltajan pettäneet miehet. Tämä ei ollutkaan enää leikkiä lasten...
Pöytäseurueessa oli myös naisia. Runsaimmin meikattuja, muutenkin ammattinsa merkkaamia, mukavaan elämään tottuneita siivellä eläjiä.
Vinkkasin pubinomistajan luokseni ja kysäisin hiljaisesti Rotan taustoja:
- Hänet tunnetaan liikemiestenpiireissä hyvin Ritolan Rottana. Ystäviensä kesken kutsutaan pelkästään Rotaksi. Itse tyyppi on ylpeä nimestään. Hän on vuosia sitten muuttanut Venäjältä Suomeen. Nainut Ritolan kartanon rikkaan perijän. Niin minulle kertoivat jotka asioista tietävät.

Ei kommentteja: