Sivut

maanantai 8. tammikuuta 2018

KYTTÄ-47

Suunnistin nyt Boran keulan kohti laitakau- punkia. Pysäköin autoni talon parkkipaikalle. Sen talon, jonka kellarikerroksessa Paroni asusteli. Pöllö lisäkettä en koskaan käyttänyt koska Paroni oli mielestäni, tosiviisas yksilö. Maailma vain oli runnonut häntä. Varmasti tosi kovalla kämmenellä - elämänmyrskyissä.
Suoritin tavanomaiset sisälle pääsy temput. Kun sain vastauksen, lähdin suunnistamaan Paronin tukikohtaan.
- Hyvää päivää Herra Paroni. Sallinette jos ojennan teille lämmikettä ulkoisesti ja myös-kin sisäisesti, sanoin ja vetäisin taskustani Kossu-putelin.
- Poikani, kovinpas mieluisin antimin olet-kin saapunut matalaan majaani.
- Lähdin tiedustelemaan ovatko lintuset nyt mitä laulaneet? Vai vaitiko ovat olleet?
- Kovin pahoja ovat ronkkineet. Ovat kertoneet, että kaupunkiin on pesiytynyt Rotta sekä monta sen apuria. Hiiret ovat paenneet salaisiin paikkoihin maan alle. Tai peräti lähteneet karkuun.
- Niinkö on asiat huonosti?
- Niin on poikani! Ota ja nujerra Rotta en- nen kuin se nujertaa sinut.
- Mistä tunnen Rotan?
- Helppo! Rotta pukeutuu hienoihin asusteisiin. Rotta ajaa hienoilla autolla. Rotan ympärillä pyörii naisia sekä kaikenlaisia gigoloita. Rotta on saastainen roisto. Rotta raatelee jokaisen uhrinsa. Rotta ei ketään säästä. Rotta on saatava pois. Kaupunki on suuren vaaran partaalla. Suuret, pahat miehet tuhoaa kaiken, kaiken...
Paroni alkoi puhumaan yhä kiihkeämmin Rotan tuottamasta uhkasta. Hän huitoi käsiänsä ihan kuin haluten karkottaa uhkakuvat silmistään.
Hän näytti unohtaneen täysin, minun vierai-luni. Paroni näytti olevan kaukana omasta olotilastaan. Tosin, oli hän ottanut pari siivua tuomastani pullosta.
Kai niin vähäinen määrä alkoholia oli saattanut miehen ihan sekaisin. Lainkaan järkevää en puhetulvasta keksinyt. Siksipä vähin äänin poistuin paikalta.
Oliko virhe, että vein viinaksia. En siltikään ottanut pulloa jemmaan. Ehkäpä olisi hyväksi rentouttaa elimistöä. Kuin myös purkaa mahdollisia paineita ulos.
Suuntasin Borani keulan kaupunginkeskustan suuntaan. Päätin heti tsekata kaupungin menomestan. Siis ykköspaikka, jossa olin useinkin istunut. Tässä pubissa olin niin monet kerrat kytännyt pettäviä aviovaimoja

Ei kommentteja: